Flinke opsteker Roma en Mourinho: ervaringsdeskundige fit voor 'Feyenoord'

Flinke opsteker Roma en Mourinho: ervaringsdeskundige fit voor 'Feyenoord'

25-05-2022 09:38
25

AS Roma kan woensdagavond weer beschikken over Henrikh Mkhitaryan. Volgens Italiaanse media is de 33-jarige Armeen fit genoeg om in actie te komen in de Conference League-finale tegen Feyenoord.

De terugkeer van Mkhitaryan is een flinke opsteker voor coach José Mourinho. De aanvallende middenvelder is een belangrijke spil bij I Giallorossi, waarvoor hij vijf keer scoorde en negen assists gaf in 43 officiële duels. Hij raakte geblesseerd aan zijn hamstring in het duel met Leicester City in de halve finale van de Conference League. Of de oud-speler van Borussia Dortmund, Manchester United en Arsenal meteen weer in de basis staat in Tirana, is nog onzeker.

Wedden

Meer odds

La Gazzetta dello Sport verwacht Mkhitaryan aan de aftrap, maar onder meer de Corriere dello Sport rekent erop dat Sérgio Oliveira gewoon speelt. Verder zijn er alleen nog lichte vraagtekens over de inzetbaarheid van smaakmaker Nicolò Zaniolo. Ook over Rick Karsdorp was enige twijfel, maar hij start vermoedelijk gewoon.

Overigens maakten Mkhitaryan en Chris Smalling ook deel uit van het team van Mourinho bij Manchester United, dat in 2017 de Europa League-finale won van Ajax. De Armeniër maakte zelfs de 2-0.

Vermoedelijke opstelling Roma volgens Italiaanse media: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibáñez; Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Zalewski; Pellegrini, Mkhitaryan; Abraham.