BBC biedt excuses aan na foutje stagiair: 'Manchester United are rubbish'

BBC biedt excuses aan na foutje stagiair: 'Manchester United are rubbish'

25 May - 10:40
24

De Engelse televisiekijkers zullen raar hebben opgekeken toen bij de BBC plots 'Manchester United are rubbish' in beeld verscheen. De banner verscheen tijdens een live-uitzending over Roland Garros.

Na de presentatie van Erik ten Hag op Old Trafford is de Premier League-grootmacht groot nieuws in Engeland. Bij de BBC was echter duidelijk iemand werkzaam die géén fan is van United. Het zorgde voor hilariteit op social media, maar de BBC heeft zijn excuses aangeboden. Achter de schermen werd een stagiair geleerd hoe de zogeheten ticker werkt. Dat had hij blijkbaar snel door, maar helemaal de bedoeling was dit niet.

Overigens kreeg niet alleen Manchester United ervan langs. Het weerbericht werd ook kort en bondig samengevat: 'Overal regen'. BBC-presentatrice Annita McVeigh ging na het voorval door het stof. "Het waren willekeurige dingen die zijn opgeschreven, niet gemeend. Dus excuses als je het hebt gezien en er aanstoot aan hebt genomen, en als je een fan bent van Manchester United. Dit was een fout en het had niet op het scherm moeten verschijnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s