'PSV kan Hlozek definitief uit het hoofd zetten: Leverkusen slaat toe'

'PSV kan Hlozek definitief uit het hoofd zetten: Leverkusen slaat toe'

25 May - 11:15
75

Adam Hlozek zet zijn loopbaan voort bij Bayer Leverkusen, zo meldt Sport1. De negentienjarige aanvaller werd in het verleden ook genoemd bij PSV, dat eveneens op zoek is naar een nieuwe aanvaller.

Hlozek staat te boek als één van de grootste talenten van Tsjechië. Hij was dit seizoen goed voor twaalf doelpunten en vijftien assists in 47 officiële wedstrijden voor Sparta Praag. Hlozek speelde zich onder meer ook in de kijker bij Borussia Dortmund en Bayern München, maar voor de Bundesliga-grootmachten was hij geen prioriteit. Desondanks spreekt Sport1 van een 'transfercoup'.

Leverkusen was namelijk een stuk doortastender dan de competitiegenoten. Die Werkself betalen ongeveer 22 miljoen euro voor de veertienvoudig Tsjechisch international. Hij tekent een contract tot medio 2027 bij de club, die komend seizoen uitkomt in de Champions League. Hlozek kan op alle posities voorin uit de voeten, maar fungeerde bij Sparta Praag veelal als tweede spits. Door zijn komst mag Lucas Alario vertrekken.

Haller
Volgens de Duitse omroep deed Dortmund geen bod op Hlozek, omdat nog altijd de voorkeur wordt gegeven aan Sébastien Haller. De Ajax-spits moet Erling Haaland opvolgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s