'Oude bekende van Hoffenheim moet Schreuder gaan assisteren bij Ajax'

'Oude bekende van Hoffenheim moet Schreuder gaan assisteren bij Ajax'

25 mei - 13:22
36

Alfred Schreuder wil zijn technische staf bij Ajax uitbreiden met Matthias Kaltenbach. De nieuwe trainer van de Amsterdammers werkte bij Hoffenheim al samen met de 37-jarige assistent.

Kaltenbach is al sinds 2011 aan Hoffenheim verbonden. De Duitser was eerst jeugdtrainer, maar schoof in 2016 door naar het eerste elftal. Daar stond hij onder meer Julian Nagelsmann en Schreuder bij. Dat is de Nederlander goed bevallen, want hij wil Kaltenbach naar Ajax halen, meldt Kicker. De Nederlandse kampioen zal vermoedelijk wel een afkoopsom moeten betalen, want de assistent ligt nog één jaar vast bij Hoffenheim.

De Bundesliga-club is sowieso niet happig op een vertrek van Kaltenbach, die veel erkenning geniet binnen de club en wordt gezien als een constante factor in de technische staf van het eerste elftal. Het Duitse voetbaltijdschrift stelt echter dat de aantrekkingskracht van Ajax groot is. Overigens heeft Kaltenbach zelf ook bijna zijn trainerspapieren binnen.

Het is nog onduidelijk hoe de technische staf van Schreuder er bij Ajax komt uit te zien. Mitchell van der Gaag vertrekt in het kielzog van Erik ten Hag naar Manchester United. Michael Reiziger en Winston Bogarde liggen nog wel vast. PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder gaf al aan dat hij op eigen benen wil blijven staan en niet in het kielzog van zijn broer in de Johan Cruijff Arena aan de slag zal gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!