Roma-fans 'op jacht' naar Feyenoorders, 'berichten over rellen zijn overdreven'

Roma-fans 'op jacht' naar Feyenoorders, 'berichten over rellen zijn overdreven'

25 May - 19:06
45

De berichten uit Tirana over grootschalige rellen met supporters van Feyenoord zijn overdreven. Dat stelt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Aboutaleb bevestigt twee incidenten, waarbij in totaal twaalf mensen zijn aangehouden. "Achteraf blijkt dat er slechts vier mensen echt iets te maken hadden met de incidenten. De anderen werden al snel weer op vrije voeten gesteld", laat Aboutaleb weten aan RTV Rijnmond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

"Er zijn duizenden Feyenoord-fans in de stad die zich goed gedragen. We moeten de zaak niet groter maken dan het is", benadrukt de burgemeester, die supporters van AS Roma aanwijst als schuldigen. Zij zouden een 'jacht op Rotterdammers hebben gehouden'. Het merendeel van de arrestanten is afkomstig uit Italië.

Leka II, de kroonprins van Albanië, liet op Twitter weten dat fans van Feyenoord dinsdagavond voor chaos zorgden in Tirana. Dat klopt volgens Aboutaleb dus niet. Hij is met zijn Romeinse collega Roberto Gualtieri in Tirana op uitnodiging van burgemeester Erion Veliaj.