Perez had ook 'Danilo-route' kunnen bewandelen: 'Maar toen ging ik naar PSV'

Perez had ook 'Danilo-route' kunnen bewandelen: 'Maar toen ging ik naar PSV'

25 May - 19:42
21

Danilo Pereira rondde onlangs zijn pikante transfer van Ajax naar Feyenoord af, Kenneth Perez had vijftien jaar eerder eenzelfde overstap kunnen maken. Dat onthult de Deense ESPN-analist woensdagavond, in aanloop naar de Conference League-finale.

Feyenoord pakte in 2007 groot uit op de transfermarkt en ook Perez – destijds speler van Ajax – stond op het Rotterdamse lijstje. "Toen Van Marwijk trainer werd en ze Makaay terughaalden, Tim de Cler, Hofland. Maar het was toen nog niet zeker dat Van Marwijk trainer zou worden: dat durfde ik niet aan en toen ging ik naar PSV. Ronald Koeman, Champions League, toen koos ik daarvoor", vertelt hij woensdag bij ESPN. "Het scheelde niet veel, maar in plaats van naar Feyenoord ging ik naar PSV."

Perez heeft Feyenoord echter altijd een bijzondere club gevonden. "Feyenoord is een geweldige club, met al zijn lelijkheid en rauwe randen ook. Ook met getrokken pistolen van de politie bij het Maasgebouw, dat soort dingen. Als het niet helemaal loopt zoals je hoopt, dat is niet zo mooi: maar bij Feyenoord lijkt alsof alles intenser wordt beleefd en dat is mooi."

Perez bleef uiteindelijk een half jaar bij PSV, keerde terug naar Ajax en vertrok ook daar weer na een half seizoen. Uiteindelijk sloot hij zijn carrière af met een kampioenschap bij FC Twente.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s