Duidelijke opdracht voor Feyenoorders: Op deze manier vermoord je Dessers

Duidelijke opdracht voor Feyenoorders: "Op deze manier vermoord je Dessers"

25 May - 22:10
20

De Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma levert vooralsnog geen spektakel op. De Romeinen staan na 45 minuten op een 0-1 voorsprong door een goal van Nicolò Zaniolo. 

"Roma staat vrij goed georganiseerd met vijf man. Dit is een fout van Trauner, die het verkeerd inschat", analyseert Wim Kieft bij Veronica de tegengoal. "Zaniolò is erg goed en weet hem in de stuit nog te raken. Feyenoord komt er niet aan te pas en zoekt steeds de combinatie, maar dat is de kwaliteit van Dessers niet."

"De voorpret was in ieder geval leuker dan de eerste helft, vooral van de kant van Feyenoord", zegt Kenneth Perez bij ESPN. "We hebben het vooraf over balans: de angst om de bal te verliezen of ga je de goede balans vinden? Nou, ze hebben niet de balans gevonden. Want er was heel veel angst om de kleine ruimte die er was te benutten. Heel veel breed, terug, hoge ballen op Dessers die tegen Smalling het duel aan moest gaan. Dat was aanvallend kansloos."

Perez vindt dat de aanvallers van Feyenoord meer hulp moeten hebben. "Want op deze manier vermoord je Dessers. Hij moet elke keer tegen die Smalling aan, je ziet een klein beetje angst. Sinisterra moet je proberen erachter te krijgen, Nelson moet je proberen erachter te krijgen, niet in de bal."

"Dessers staat op een eiland tussen drie centrale verdedigers, Nelson komt alleen maar in de bal, Sinisterra heeft een paar keer nog gedribbeld, maar ook in de bal. Til, diepgaande acties over Dessers heen? Nee, niet gedaan. Dan kom je dus helemaal nooit in je kracht", vult Pierre van Hooijdonk aan.

Mario Been denkt dat Feyenoord onder de indruk was van Roma. "Ze hebben te veel ontzag voor ze. En je kunt altijd wel over een tegenstander praten, maar het gaat er ook om: wat doe je zelf met de bal? Wat mij opvalt: dat er heel veel ruimte ligt aan de tegengestelde kant. Dus als ze dat veel sneller kunnen benutten, dan kun je tegen de zijkant twee tegen één uitspelen. Maar het is ook belangrijk: durf je te voetballen?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s