Spelersrapport: Feyenoord eindigt Europese droom met drie onvoldoendes

Spelersrapport: Feyenoord eindigt Europese droom met drie onvoldoendes

25-05-2022 22:58 Laatste update: 23:06
197 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

De onvergetelijke Conference League-campagne van Feyenoord is geëindigd in een anti-climax: in de finale was AS Roma door een vroege goal van Nicolò Zaniolo met 1-0 te sterk. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een frustrerende avond.

Justin Bijlow - 6,5: in zijn eerste wedstrijd sinds 10 maart wist Bijlow tot de dertigste minuut zijn doel schoon te houden. Heel knap was dat niet, want Roma creëerde tot de goal van Zaniolo niets. Pas in de slotfase had hij weer wat te doen. En dat deed de doelman goed.

Lutsharel Geertruida - 7: kwam geen moment in de problemen en bewees zichzelf andermaal als een moderne, complete verdediger. Aan Geertruida lag het niet in Tirana.

Gernot Trauner - 5: uitgerekend de meest stabiele factor van Feyenoord ging in de fout. Van zijn dure slippertje wisten de Rotterdammers zich niet meer te herstellen. Heel zuur voor Trauner, na zo'n indrukwekkend debuutseizoen.

Marcos Senesi - 6,5: Italiaanse clubs die in hem geïnteresseerd zijn, zullen zeker niet zijn afgehaakt. Senesi won veel duels, al mocht hij van geluk spreken dat een lichte overtreding op de doorgebroken Abraham niet werd bestraft.

Tyrell Malacia - 6,5: de grote uitblinker van het tweeluik met Olympique Marseille behoorde weer tot de betere Feyenoorders. Zijn poeier direct na rust, die door doelman Rui Patricio op de kruising werd geduwd, had een beter lot verdiend.

Fredrik Aursnes - 7: wat Sergio Busquets al sinds mensenheugenis is voor Barcelona, dat is Aursnes tegenwoordig voor Feyenoord. De Noor verovert veel ballen en doet er vrijwel altijd wat goeds mee.

Orkun Kökcü - 6: de meest actieve middenvelder van Feyenoord was niet bij machte om de finale open te breken. Het leek hem tegen één van zijn potentiële nieuwe werkgevers te ontbreken aan nét dat beetje vernuft en durf dat nodig is in een finale.

Guus Til - 5: deze wedstrijd was absoluut geen kolfje naar zijn hand. Til moet kunnen lopen, in ruimtes kunnen duiken, maar die kans gaf Roma hem geen moment. Na een uur loste Toornstra hem af.

Reiss Nelson - 4,5: hielp Feyenoord niet door alléén maar in de bal te komen. Als vrijwel alle dribbels dan mislukken, wordt het een lastig verhaal. Zijn wissel voor Linssen kwam geen minuut te vroeg.

Cyriel Dessers - 5,5: opboksen tegen drie slopers van een Italiaanse ploeg, dat is andere koek. Dessers werd met name voor rust ook niet geholpen door zijn ploeggenoten. De Conference League-topscorer stond op een eiland en als hij de bal wél kreeg, leed hij te vaak balverlies.

Luis Sinisterra - 6: het moest de avond van Sinisterra worden, maar de Europese smaakmaker van Feyenoord wist zijn stempel niet te drukken. Ondanks de historische waarde was het ook voor hem een avond om snel te vergeten.

Invallers
Jens Toornstra - 6: viel na 59 minuten in voor Til, maar kwam net als zijn voorganger amper in het stuk voor.
Marcus Pedersen - x: viel na 73 minuten in voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Bryan Linssen - x: viel na 73 minuten in voor Nelson en speelde te kort voor een beoordeling.
Patrik Walemark - x: viel na 87 minuten in voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.
Alireza Jahanbakhsh - x: viel na 87 minuten in voor Malacia en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 6,5: deed alleen maar logische dingen op weg naar zijn eerste finale, maar tegen José Mourinho en diens resultaatvoetbal bleek na een taxatiefout van Trauner geen kruid gewassen. Slot mag trots zijn op een gedenkwaardige Europese campagne met Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie