Vitesse reageert op 'bepaalde berichtgeving' over vermeende sluiting van tribune

Vitesse reageert op 'bepaalde berichtgeving' over vermeende sluiting van tribune

25 May - 23:50
46

Vitesse en AZ gaan donderdagavond 'gewoon' een gooi doen naar Europees voetbal. Eerder op de woensdag werd duidelijk dat er scheurtjes onder de Zuid-tribune waren gevonden en dat de eigenaar van Stadion GelreDome aanstuurde op sluiting van de tribunes.

Dat zal echter niet gaan gebeuren, ondanks 'bepaalde berichtgeving', melden de Arnhemmers via de officiële kanalen. 'De veiligheid van de Zuid-tribune kan gewaarborgd worden, zoals onlangs ook al gebleken is uit onderzoek naar de constructieve veiligheid van het stadion. Navraag bij de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) heeft ook bevestigd dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van de Zuid-tribune.'

Vitesse rekende in de halve finales af met FC Utrecht en treft AZ, dat op zijn beurt sc Heerenveen opzijzette. Donderdag om 20.00 uur gaat het finaletweeluik van start in Arnhem, de return in Alkmaar is zondagmiddag om 14.30 uur. Vitesse zat al niet zo ruim in zijn verdedigers en ziet ook nog Eli Dasa wegvallen: de Israëlische rechtsback gaat trouwen en kan dat niet combineren met zijn Vitesse-verplichtingen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s