'Momentenman' Dessers stelt teleur bij Feyenoord: 'Ben niet helemaal overtuigd'

'Momentenman' Dessers stelt teleur bij Feyenoord: 'Ben niet helemaal overtuigd'

26-05-2022 08:13
64

De Conference League-finale was niet de wedstrijd van Cyriel Dessers, zo stellen analytici. De Belgische spits zat niet lekker in de wedstrijd en kon Feyenoord niet helpen aan de goal die het zo hard nodig had.

Kenneth Perez, Wim Kieft en Mario Been vinden allemaal dat Dessers ongelukkig voor de dag kwam tegen AS Roma. "Ik ben helemaal niet overtuigd van zijn optreden", begint eerstgenoemde bij ESPN. "Je moet gewoon het vertrouwen hebben, kom maar op! Dan doel ik niet alleen op het fysieke, maar ook op bijvoorbeeld aannames. Het was gewoon niet goed genoeg."

Been is het eens met zijn collega: Dessers was niet 'top' in de finale, wat wel noodzakelijk was. "Hij heeft momenten waarop hij gevaarlijk is, maar bij heel veel dingen blijf je een vraagteken houden", vindt de voormalig trainer van Feyenoord.

Kieft ziet dat Dessers ook minder goed was dan normaal. "Hij is een momentenman, dat weet je", stelt de oud-spits bij Veronica. "Hij is ook niet goed gebruikt, met name in de eerste helft niet. Hij is op zijn best als hij met zijn gezicht naar de goal speelt."