Nederland kijkt massaal naar Feyenoord: Rotterdammers trekken miljoenen kijkers

Nederland kijkt massaal naar Feyenoord: Rotterdammers trekken miljoenen kijkers

26 mei - 08:27
37

In totaal hebben iets minder dan vijf miljoen Nederlanders op tv gezien hoe Feyenoord de Conference League-finale verloor. Daarmee is het treffen tussen de Rotterdammers en AS Roma veruit de best bekeken tv-uitzending van de dag.

De finale, die Feyenoord met 1-0 verloor, was op zowel Veronica als ESPN te volgen. In totaal stemden bijna vier miljoen mensen tussen 21.00 uur en 23.00 uur af op Veronica om de wedstrijd in Tirana te volgen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Bij ESPN keken er nog eens ruim zevenhonderdduizend mensen.

Daarmee is de finale nog een stuk beter bekeken dan de wedstrijd van Feyenoord in Marseille. Die trok zo'n 3,5 miljoen mensen. De best bekeken Nederlandse tv-uitzending staat nog altijd op naam van Nederland-Argentinië in 2014, met ongeveer negen miljoen kijkers.

Door de nederlaag tegen José Mourinho en consorten staat Feyenoord na een fraai Europees seizoen met lege handen. De Rotterdammers zijn door het behalen van de Conference League-finale wel zeker van Europa League-deelname in het volgende seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s