Gullit trekt vergelijking tussen Feyenoord en Ajax: 'Ze zijn er weer ingetuind'

Gullit trekt vergelijking tussen Feyenoord en Ajax: 'Ze zijn er weer ingetuind'

26-05-2022 10:13 Laatste update: 10:54
93

Ruud Gullit kon maar met moeite kijken naar het duel tussen Feyenoord en AS Roma. De analist concludeert dat de Rotterdammers niet waren opgewassen tegen het tactische masterplan van José Mourinho.

Feyenoord ging woensdag met 1-0 ten onder tegen AS Roma in de Conference League-finale en legde een tamme eerste helft op de mat. "Het was slaapverwekkend", vertelt Gullit bij BEAU. "We gingen op den duur een beetje met elkaar (Hans Kraay Jr. en Youri Mulder, red.) praten. Er was niets aan."

De eerste - en enige - treffer van Nicolò Zaniolo kwam de Stadionclub duur te staan. "Ze zijn er toch weer ingetuind. Mourinho kan de wedstrijd zo voorbereiden dat het geen wedstrijd wordt en hij hem toch wint. Hij bestudeert de tegenstander op zo'n manier waardoor hij ze kan lamleggen. Hij weet precies wat je sterke punten zijn", analyseert Gullit.

"Nederlanders willen altijd 4-3-3 spelen. Hij weet dat ze altijd aan de bal willen zijn en dat laat hij ook. Dan komt er één kans. Feyenoord maakt één fout en die gaat er meteen in", doelt hij op het mistasten van Gernot Trauner voorafgaand aan het Roma-doelpunt.

Arne Slot had volgens Gullit lering moeten trekken uit de Europa League-finale van 2017. "Ajax heeft ook tegen Mourinho gespeeld. Toen gebeurde precies hetzelfde. Hij liet Ajax aan de bal en zei: kom maar en voetbal maar lekker. Ze wachtten toen op het juiste moment. Dat vinden wij vervelend", aldus de oud-trainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie