Kraay voorspelt: 'Ze gaan ruiken en voelen hoe ongelofelijk goed Gravenberch is'

Kraay voorspelt: 'Ze gaan ruiken en voelen hoe ongelofelijk goed Gravenberch is'

26-05-2022 10:44 Laatste update: 10:51
53

Hans Kraay jr. denkt dat Ryan Gravenberch gaat slagen bij Bayern München. De presentator voorziet een hevige concurrentiestrijd voor de Nederlander, maar denkt dat hij uit de voeten kan op één van de controlerende posities bij Der Rekordmeister.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de transfer van Gravenberch naar Bayern München binnenkort wereldkundig gemaakt. "Ik heb altijd de indruk dat je overal past als je echt heel goed bent", zegt Kraay bij ESPN. "Ze spelen heel vaak 4-2-3-1 met twee controleurs en dat zijn heel vaak Goretzka en Kimmich. De aanvallende middenvelders zijn Müller, Gnabry en Musiala. Het zijn allemaal hele grote jongens waar hij tegenaan moet knokken, maar hij is gewoon heel erg goed."

Volgens Kraay moet Gravenberch zich concentreren op de positie waar nu vaak Goretzka speelt. "Het lijkt me niet zo’n misselijk middenveld als Kimmich en hij in de controle spelen. Ze hebben zó veel vertrouwen in hem en hij is zó goed." Veel hangt samen hoe Gravenberch zich gaat laten zien op de trainingen, denkt de voormalig trainer. "De eerste dagen bij een nieuwe club zijn altijd eventjes spannend, maar als je goed bent… "

Tot slot trekt Kraay een vergelijking. "Het is net de dierenwereld. De roofdieren winnen het van iedereen. Als je goed bent, ben je het roofdier en geven ze je alles. Ze gaan binnen een paar dagen voelen en ruiken dat hij verschrikkelijk goed is, dus ze geven hem de bal gewoon."