Mulder verklaart nederlaag: 'Het ligt echt vooral aan Feyenoord zelf'

Mulder verklaart nederlaag: 'Het ligt echt vooral aan Feyenoord zelf'

26 mei - 11:18
48

Youri Mulder denkt dat Feyenoord het volledig aan zichzelf te wijten heeft dat AS Roma te sterk bleek in de finale (0-1). De eerste Conference League werd gewonnen door de Italianen, terwijl de beste kansen én het balbezit voor de Rotterdammers waren.

Aan tafel bij BEAU stelt de eveneens aanwezige Ruud Gullit dat Feyenoord vooral verloren heeft door de geslepen tactische keuzes van trainer José Mourinho. "Ik ben een andere mening toegedaan", vertelt Mulder in het praatprogramma. "Feyenoord speelde te slecht. Dat ligt misschien een beetje aan Roma, maar vooral aan Feyenoord zelf. De hele campagne hebben ze geweldig gespeeld."

De analist begrijpt niet dat de Stadionclub zo aarzelend voor de dag kwam in de eerste helft. "Tegen Marseille speelden ze op een totaal andere manier dan vandaag. Het leek alsof ze een beetje angstig die finale ingingen." Na rust verscheen er een heel ander Feyenoord op het veld. "Toen verdienden ze wel een doelpunt. Roma deed niets meer, stonden met 1-0 voor en verdedigden alleen maar. Dessers had het ook niet vanavond", aldus Mulder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie