'Feyenoord komt in zoektocht naar versterkingen uit bij Uruguayaanse spits'

'Feyenoord komt in zoektocht naar versterkingen uit bij Uruguayaanse spits'

26-05-2022 11:26 Laatste update: 11:39
49

Feyenoord heeft belangstelling in de Uruguayaanse aanvaller Thiago Borbas. Volgens 1908 is de belangstelling van de Stadionclub in het twintigjarige talent serieus.

Borbas is momenteel actief voor Atlético River Plate Montevideo in zijn vaderland. In 2022 scoorde de rechtspoot vier keer in de Primera Divisíon Apertgura en was hij net zo vaak de aangever, in dertien wedstrijden. De rechtspoot kwam daarnaast zeven keer in actie bij de Copa Sudamericana (equivalent van de Europa League) en was daarin één keer trefzeker. Hij ligt tot 31 december 2023 vast bij zijn broodheer. Transfermarkt.de taxeert zijn waarde op 1,1 miiljoen euro.

Naast de 'nadrukkelijke' belangstelling voor Borbas staan er 'meerdere namen' op het verlanglijstje van Feyenoord, meldt het medium. Naar verluidt zijn de Rotterdammers nog altijd bezig om Cyriel Dessers op permanente basis naar De Kuip te halen. In de huurovereenkomst met KRC Genk is een gelimiteerde transfersom opgenomen van vier miljoen euro. Wel moeten de Rotterdammers een overeenstemming bereiken met de spits over de hoogte van het salaris.