Aangeslagen Toornstra: 'Dat is wat Roma doet en daar zijn ze heel goed in'

Aangeslagen Toornstra: 'Dat is wat Roma doet en daar zijn ze heel goed in'

26 mei - 11:56 Laatste update: 12:07
63

Een teleurgestelde Jens Toornstra stond na afloop van de 0-1 nederlaag in de Conference League-finale voor de camera's. De Feyenoord-captain erkent dat er sprake was van spanning en vond het lastig om te gaan met het theatrale gedrag van alles en iedereen bij AS Roma.

Alhoewel de beste mogelijkheden voor Feyenoord waren in Tirana, stond de Stadionclub na negentig minuten voetbal toch met lege handen. "Ik ben teleurgesteld", reageert Toornstra bij Feyenoord TV. "Dit had de kroon op een mooi seizoen moeten zijn. Het is hem helaas niet geworden." De aanvoerder was niet onder de indruk van de wedstrijd. "Ik denk dat het een finale was, zoals er heel veel zijn geweest. Het was niet van een heel hoog niveau. Er was spanning bij beide teams."

Na een matige eerste bedrijf kwamen de Rotterdammers beter voor de dag na rust. "We hadden in het eerste half uur van de tweede helft een aantal goede mogelijkheden. Ik wil het ook geen kansen noemen. Dan moet je een beetje geluk hebben, zoals Roma bij de eerste goal en dat hadden we vandaag (woensdag, red.) niet genoeg." Een tactische omzetting was volgens de middenvelder één van de redenen waardoor Feyenoord meer voor het vijandelijke doel wist te komen. "We gingen iets hoger druk zetten en gingen in balbezit iets anders vrijlopen, waardoor we makkelijker aan de bal kwamen en druk op hun helft konden houden. De laatste pass en de echte kansen kwamen niet."

Voor het tijdrekken, blessures veinzen en constant klagen had Toornstra geen goed woord over. "Het is heel lastig. Vooral als je achterstaat. Je moet zo snel mogelijk het spel proberen te hervatten. Het is frustrerend. Dat is wat zij doen en waar ze heel goed in zijn. Daar waren we vandaag niet tegen opgewassen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s