Vitesse kijkt naar Feyenoord: 'Zij zijn het rolmodel, kijk waar ze nu staan'

Vitesse kijkt naar Feyenoord: 'Zij zijn het rolmodel, kijk waar ze nu staan'

26-05-2022 12:34
29

Vitesse gebruikt Feyenoord als 'rolmodel' in de jacht op een Europees voetbal. De Rotterdammers moesten vorig seizoen ook play-offs spelen en belandden met dat Europese ticket uiteindelijk in de finale van de Conference League.

Donderdagavond speelt Vitesse de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs, tegen AZ. In de halve finale rekenden de Arnhemmers al af met FC Utrecht. Trainer Thomas Letsch ziet Feyenoord als mooi voorbeeld van wat play-offwinst allemaal kan opleveren. "Feyenoord is het rolmodel", vertelt de Duitser tegenover Voetbal International. "Die hebben die vijf rondes ook doorlopen en kijk waar ze nu staan."

Letsch beschouwt het tweeluik met AZ dan ook als een Europese ontmoeting. "In een hotel, dezelfde voorbereiding, het Europese gevoel krijgen. Ik wil nog niet naar huis, nog niet op vakantie. De eerste ronde hebben we overleefd, nog vier te gaan. Als we ronde twee niet winnen, hebben we niks en zijn we slechts zesde."

Dat Vitesse überhaupt nog kans maakt op Europees voetbal, is dankzij de play-offs. "Fijn dat er play-offs zijn, anders waren we al klaar geweest. AZ heeft twintig punten meer gehaald dan Heerenveen, maar het gaat om twee wedstrijden voor een finaleplek", vertelt Letsch. "Je kunt je afvragen of dat fair is, maar aan de andere kant heeft het spanning in de competitie tot op de laatste dag gegeven. Het heeft ook zijn charme."