Ajax ziet waarde met miljoenen stijgen en klimt opnieuw op speciale lijst

Ajax ziet waarde met miljoenen stijgen en klimt opnieuw op speciale lijst

26 May - 12:53
130

Ajax is ook dit jaar gestegen op de jaarlijkse lijst van de meest waardevolle clubs uit Europa. De Amsterdammers stijgen twee plekken, waardoor ze nu negentiende staan. De bedrijfswaarde van Ajax is daarnaast met 55 miljoen euro gestegen.

Football Benchmark brengt elk jaar een lijst uit van de meest waardevolle clubs uit Europa. Ajax is het enige team uit Nederland dat de 32-koppige lijst gehaald heeft. Waar de waarde van Ajax vorig jaar nog met een aantal miljoen daalde, is er nu een relatief grote stijging te zien: de landskampioen maakte een groei van dertien procent door. Daardoor heeft Ajax nu een bedrijfswaarde van in totaal 473 miljoen euro.

Real Madrid is voor het vierde opeenvolgende jaar op de eerste plek geëindigd in de Football Benchmark-lijst. De Koninklijke is maar liefst drie miljard euro waard. Daarnaast heeft Manchester United de tweede plek weer overgenomen van FC Barcelona. In de lijst zijn ook drie nieuwe clubs terug te vinden: West Ham United, Aston Villa en Eintracht Frankfurt.

Vrijwel alle clubs zijn meer waard geworden. Volgens Football Benchmark heeft dat te maken met het feit dat alles weer teruggaat naar het 'normaal', na de coronapandemie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s