'De Jong voelt zich ongemakkelijk om als 'economisch object' te worden gezien'

'De Jong voelt zich ongemakkelijk om als 'economisch object' te worden gezien'

26 mei - 15:49 Laatste update: 16:20
50

Volgens AS voelt Frenkie de Jong zich niet op zijn gemak door de aanhoudende speculaties over zijn toekomst. Aangezien de middenvelder een fikse transfersom vertegenwoordigt, lijkt FC Barcelona een vertrek niet bij voorbaat uit te sluiten.

De Spaanse krant weet dat De Jong zich ongemakkelijk voelt dat hij voornamelijk als 'economisch object' wordt aangezien. 'Het is voor hem moeilijk om de club te verlaten die hij al als kind bewonderde', schrijft het dagblad. Barcelona wil graag de selectie verder versterken in een poging om weer aan te haken bij de Europese top. Een vertrek van De Jong zou naast een flinke transfersom ook veel ruimte maken in de salarishuishouding.

Naar verluidt zijn de Blaugranas op jaarbasis een bedrag van tien miljoen euro netto kwijt aan het salaris van de Nederlands international. AS voorspelt een 'lange zomer' voor De Jong. Manchester United, Bayern München én Paris Saint-Germain werden de voorbije weken al genoemd als mogelijke bestemming. Onlangs kwam daar ook Manchester City bij, dat een opvolger zoekt voor de vertrekkende Fernandinho en rekening houdt met een afscheid van Ilkay Gündogan.

De Jong maakt zich inmiddels op voor de Nations League met Nederland. Vanaf 3 juni tot en met 14 juni wachten vier ontmoetingen tegen achtereenvolgens België, Wales, Polen en weer Wales. Op 4 juli begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij FC Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!