'Mané zwaait na Champions League-finale af bij Liverpool: Bayern slaat toe'

'Mané zwaait na Champions League-finale af bij Liverpool: Bayern slaat toe'

26-05-2022 23:22
55

De Champions League-finale tegen Real Madrid wordt vermoedelijk het laatste optreden van Sadio Mané voor Liverpool. De dertigjarige Senegalees heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern München, meldt BILD donderdagavond.

Mané is na zes jaar toe aan een nieuwe uitdaging. 'Win de Champions League, zeg dag tegen Liverpool en hallo tegen Bayern', zo schetst BILD het plan van de aanvaller, die nog maar tot medio 2023 vastligt bij Liverpool. Bayern wil een transfersom van dertig miljoen euro voor hem betalen. Dat is vergelijkbaar met het bedrag dat de Premier League-topclub over had voor Thiago, toen die nog maar een eenjarig contract had in de Allianz Arena.

Volgens het Duitse medium wordt Mané niet gezien als de vervanger van Robert Lewandowski, maar als de opvolger van Serge Gnabry. Ook laatstgenoemde bereikte nog geen akkoord met Bayern om zijn in de zomer van 2023 aflopende verbintenis te verlengen. Na de Champions League-finale zullen Mané en Bayern om tafel gaan om een klap op de deal te geven.

Mané kwam in de zomer van 2016 over van Southampton en bleek een schot in de roos op Anfield. Hij won onder meer de Champions League en de Premier League met The Reds. Dit seizoen was hij goed voor 23 doelpunten en vijf assists in vijftig duels.

Bayern versterkte zich voor het nieuwe seizoen al met Noussair Mazraoui. Ook Ryan Gravenberch zal overkomen van Ajax.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie