Een selectiefoto van Westlandia, op archiefbeeld

Amateurduel tijdelijk gestaakt na 'Jan Vertonghen-goal': Zeker geen 'bewussie'

Amateurduel tijdelijk gestaakt na 'Jan Vertonghen-goal': "Zeker geen 'bewussie'"

27-05-2022 08:40
11

Derde Divisie-clubs USV Hercules en Westlandia troffen elkaar op Hemelvaartsdag en maakten er een tumultueuze wedstrijd van. Het eindigde uiteindelijk in 6-3, mede door een 'Jan Vertonghen-doelpunt' van Westlandia-aanvoerder Desley Bransen.

De huidige recordinternational van België haalde als speler van Jong Ajax voor het eerst de schijnwerpers: in een bekerduel met SC Cambuur wilde hij van grote afstand de bal terugschieten na een blessurebehandeling, maar maakte hij per ongeluk een prachtig doelpunt. Bransen maakte donderdag hetzelfde mee op Sportpark Voordorp in Utrecht. "Ik wilde de bal gewoon terug naar de keeper van Hercules spelen maar de wind kwam eronder", reageert hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ja, uiteindelijk valt-ie binnen. Ik vind dat die keeper hem gewoon had moeten hebben. Het was zeker geen 'bewussie'."

Westlandia wilde Hercules aanvankelijk geen doelpunt gunnen, zoals Jong Ajax na het klassieke Vertonghen-moment wel deed, tot woede van de thuisploeg. De gemoederen liepen hoog op en de wedstrijd werd zelfs tijdelijk stilgelegd. Na een pauze van een kwartier kreeg Hercules alsnog zijn zin en mocht het ongehinderd scoren. "We hebben de punten hard nodig, maar er speelde van alles. Het was beter voor onze reputatie om het zo op te lossen", aldus Bransen.

Het werd uiteindelijk dus 6-3, waardoor Westlandia hekkensluiter blijft en Hercules uitzicht houdt op promotie naar de Tweede Divisie. De Utrechters staan derde, op één punt van Gemert en op drie punten van OFC. Hercules en Gemert hebben echter één wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie