Update: Nederlands gezelschap voor Malen, Dortmund legt Braaf (19) vast

Update: Nederlands gezelschap voor Malen, Dortmund legt Braaf (19) vast

27 mei - 14:05 Laatste update: 14:02
87

Jayden Braaf gaat zijn loopbaan vervolgen bij Borussia Dortmund. De negentienjarige aanvaller liet donderdag weten na vier jaar te vertrekken bij Manchester City en heeft in rap tempo een nieuwe werkgever gevonden.

Transferexpert Fabrizio Romano rept van een 'here we go' en schrijft op Twitter dat Braaf vrijdag nog zijn handtekening onder een contract bij BVB gaat zetten. Naar verluidt kon Braaf, jeugdexponent van Ajax en PSV, rekenen op belangstelling van veel clubs gezien zijn transfervrije status, maar is zijn keuze gevallen op Dortmund. 

Bij City is het voor Braaf nooit tot een officieel debuut gekomen. Vanaf 2018 kwam hij uit voor de O18 en O23 van The Citizens, alvorens een seizoen uitgeleend te worden aan Udinese. Wegens blessureleed kwam hij in Italië ook maar vier duels in actie. 

Verspreid over alle competities speelde Braaf 44 officiële wedstrijden voor de jeugdelftallen van City. Daarin scoorde hij vijftien keer.

Update: Braaf mag zich definitief speler van Dortmund noemen. De negentienjarige Amsterdammer heeft een driejarig contract bij BVB gesigneerd. Dortmund geeft hem de mogelijkheid om weer op krachten te komen na een zware blessure. 'Als Jayden de komende tijd goed doorkomt en weer fit wordt, hebben we met hem een groot talent aan boord', laat sportief directeur Sebastian Kehl weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!