FC Utrecht houdt talent binnenboord: 'Enthousiast over het potentieel'

FC Utrecht houdt talent binnenboord: 'Enthousiast over het potentieel'

27-05-2022 11:30
13

FC Utrecht heeft de optie in het contract van aanvaller Rocco Robert Shein gelicht. De achttienjarige Est komt definitief over van FC Flora Tallinn en ligt tot de zomer van 2025 vast in de Domstad.

Shein werd in de winterstop gehuurd door Utrecht en heeft een positieve indruk gemaakt op de clubleiding. Vanaf komend seizoen maakt hij onder leiding van Henk Fraser onderdeel uit van de hoofdmacht. Op 29 april maakte hij zijn eerste minuten in het eerste elftal, thuis tegen NEC. Eerder deze week ontving Shein zijn eerste uitnodiging voor de Estse nationale ploeg.

"Rocco Robert heeft zich vanaf het moment dat hij arriveerde in Utrecht enorm sterk gemanifesteerd", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubkanalen. "Hij heeft in Jong FC Utrecht snel zijn draai gevonden en toonde vanaf het moment dat hij werd overgeheveld naar de A-kern aan ondanks zijn jonge leeftijd ook goed mee te kunnen op dat niveau. We zijn zeer enthousiast over de ontwikkeling en het potentieel van Rocco Robert en we zijn er blij mee dat hij de komende jaren bij FC Utrecht onder contract staat."