Drie nieuwkomers voor belangrijk Jong Oranje-drieluik, ook Boadu weer welkom

Drie nieuwkomers voor belangrijk Jong Oranje-drieluik, ook Boadu weer welkom

27-05-2022 14:41 Laatste update: 14:42
56

In navolging van Louis van Gaal heeft ook Erwin van de Looi zijn selectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. De bondscoach van Jong Oranje heeft Hugo Wentges (ADO Den Haag), Denso Kasius (Bologna FC) en Sven Mijnans (Sparta Rotterdam) voor het eerst bij de groep gehaald.

Jong Oranje speelt op 3, 7 en 11 juni zijn laatste drie kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2023 in Georgië en Roemenië. Ajax is met vier spelers de hofleverancier, verder valt op dat Myron Boadu weer is geselecteerd: de spits van AS Monaco werd in de vorige interlandperiodes genegeerd door Van de Looi, die zich stoorde aan de houding van Boadu. Ajacied Ryan Gravenberch speelde eind maart nog mee met Jong Oranje, maar is er nu niet bij, hoewel hij ook niet tot de A-selectie van Van Gaal behoort.

De mannen van Van de Looi hebben EK-kwalificatie in eigen hand. Het kijkt tegen een achterstand van twee punten op Jong Zwitserland aan, maar heeft nog één wedstrijd tegoed: het inhaalduel met zwakke broeder Jong Gibraltar. Jong Moldavië is daarvoor de eerste tegenstander in het drieluik, de kwalificatiecyclus wordt afgesloten tegen Jong Wales.

De selectie voor de wedstrijden tegen Moldavië, Gibraltar en Wales
Keepers: Jay Gorter (Ajax), Kjell Scherpen (KV Oostende), Hugo Wentges (ADO Den Haag)
Verdedigers: Mitchel Bakker (Bayer Leverkussen), Sepp van den Berg (Preston North End), Sven Botman (Lille OSC), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers), Denso Kasius (Bologna), Devyne Rensch (Ajax), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg)
Middenvelders:
 Wouter Burger (FC Basel), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Daniël van Kaam (FC Groningen), Sven Mijnans (Sparta), Kenneth Taylor (Ajax), Quinten Timber (FC Utrecht)
Aanvallers: Myron Boadu (AS Monaco), Brian Brobbey (Ajax), Daishwan Redan (PEC Zwolle), Elayis Tavsan (NEC), Joshua Zirkzee (Anderlecht)