Excelsior knijpt handen dicht: 'Dit had niemand kunnen bedenken'

Excelsior knijpt handen dicht: 'Dit had niemand kunnen bedenken'

28 May - 08:24
53

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen is lovend over Thijs Dallinga, die met 35 competitietreffers een aanzienlijk aandeel heeft gehad in de finaleplaats van de Kralingers in de play-offs. De oefenmeester roemt de professionaliteit van de spits. 

Dallinga kon voor dit seizoen bijtekenen bij FC Groningen, maar koos voor vlieguren bij Excelsior. "Het is speciaal, omdat we bij het eerste gesprek direct een klik hadden. Hij zit er heel eager in, is heel erg bezig met zijn eigen ontwikkeling en komt elke dag op de club om écht beter te worden", wordt Dijkhuizen geciteerd door De Telegraaf. "Hij was al talentvol, maar dat het zo uitpakt, had niemand kunnen bedenken. Ik niet en hijzelf ook niet."

Dijkhuizen was in zijn actieve loopbaan eveneens spits, waardoor het tweetal veelvuldig met elkaar om tafel gaat om spelsituaties te bespreken. "In het afwerken is hij ook zo enorm vooruitgegaan", steekt de keuzeheer de loftrompet over de 21-jarige aanvaller. "In het begin was het wat wild en te geforceerd willen doen, door de jeugdigheid en het onervaren zijn ook natuurlijk. Hij is nu redelijk allround en heeft één stapje teruggezet, om er misschien wel drie vooruit te zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s