'Krijg berichtjes van Feyenoord-fans: 'Wij zien jou graag als pinchhitter komen''

'Krijg berichtjes van Feyenoord-fans: 'Wij zien jou graag als pinchhitter komen''

28 May - 09:31
98

ADO Den Haag-spits Thomas Verheydt wil zondag de laatste stap richting promotie naar de Eredivisie zetten. De populaire aanvaller voelt zich naar eigen zeggen als een vis in het water bij de Residentieclub.

Verheydt scoorde dit seizoen al 36 keer in 42 wedstrijden, waardoor iedereen in Den Haag hem omarmt. Tel daarbij op dat hij voorheen fanatiek supporter was van ADO. "Er wordt wel eens gezegd dat ik een supporter in de spits ben", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Ik ben natuurlijk wel gewoon een profvoetballer, maar het is wel zo dat ik liefde heb voor Den Haag en voor deze club. Hagenezen zijn trotse mensen. We houden van onze stad en onze club. En we zijn recht voor zijn raap. We zeggen waar het op staat."

Samen met Ricardo Kishna, Sem Steijn en Daryl Janmaat vormt Verheydt het clubje getogen Hagenezen bij ADO. "Jongens van buitenaf die zeggen dat ze het op deze manier nooit eerder hebben meegemaakt. We zitten elkaar een beetje te narren en dat zorgt voor humor in de groep. We hebben het onderling heel leuk met elkaar en dat zorgt ook voor succes."

De aanvalsleider kijkt er naar uit om in de Eredivisie te spelen. Dat hij langzamerhand te boek staat als 'typische Keuken Kampioen Divisie-spits', deert hem niet. "Ik krijg ook berichtjes van supporters van Eredivisie-clubs, onder andere van Feyenoord, waarin ze zeggen: we zouden jou graag als pinchhitter bij onze club zien. Je kunt er vooraf van alles over zeggen, maar je kunt pas echt conclusies trekken als je er zelf hebt gelopen. Dat is nog niet het geval geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s