LIVE: Real pakt veertiende Champions League-eindzege in clubhistorie (gesloten)

LIVE: Real pakt veertiende Champions League-eindzege in clubhistorie (gesloten)

28-05-2022 22:38 Laatste update: 23:32
324

Wordt het de achtste voor Real Madrid of de derde voor Liverpool in het Champions League-tijdperk? Zaterdag is het tijd voor de dertigste finale van de grootste clubcompetitie ter wereld en VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen in en om het Stade de France.

Real Madrid leed dit seizoen een blamerende thuisnederlaag tegen Sheriff Tiraspol uit Moldavië, maar dat lijkt allang vergeten. De Koninklijke heeft namelijk drie onvergetelijke tweeluiken in de knock-outfase achter de rug: tegen Paris Saint-Germain, Chelsea én Manchester City leek het steeds einde verhaal, maar telkens weer knokte de ploeg van Carlo Ancelotti zich terug, vaak met dank aan topscorer Karim Benzema.

Liverpool greep na een zinderende slotdag naast de Premier League-titel, maar kan alsnog zijn derde prijs van het seizoen pakken. The Reds toonden zich tegen AC Milan, FC Porto, Atlético Madrid, Internazionale, Benfica en Villarreal meestal van hun meest degelijke kant: tien zeges, één gelijkspel en één nederlaag. Virgil van Dijk hield de cup in 2019 ook al omhoog: gaat het zaterdag opnieuw gebeuren?