De Bruyne spreekt zich uit: Voor mij is de Nations League onbelangrijk

De Bruyne spreekt zich uit: "Voor mij is de Nations League onbelangrijk"

28-05-2022 16:54
69

De UEFA Nations League komt er weer aan, maar Kevin De Bruyne loopt er niet bepaald warm voor. Volgende week vrijdag is het Nederlands elftal de eerste tegenstander.

De Bruyne is in een slopend seizoen kampioen geworden met Manchester City, maar tijd voor rust is er amper. Hij moet zich melden voor vier wedstrijden in elf dagen in de Nations League. "Voor mij is de Nations League onbelangrijk. We moeten die wedstrijden spelen, maar het is een soort oefencampagne", zegt De Bruyne voor de camera van Het Laatste Nieuws. "Iedereen heeft een heel zwaar seizoengehad. Als we op het veld staan, doen we wat we moeten doen. Dan wil ik winnen, çava. Voor de rest heb ik er niet veel over te zeggen."

Het is geen geheim dat De Bruyne het programma overvol vindt. Hij lijkt zich daarbij neer te leggen. "Wij hebben er niets over te zeggen. Als spelers kunnen we praten over vakantie of rust, maar we hebben geen zeggenschap. We volgen wat we moeten doen, dat is het."

"Hoeveel vakantie we hebben? Iets meer dan drie weken in twaalf maanden? Tja, hoe moet ik het zeggen. De mensen van buitenaf begrijpen niet hoe een speler zich na een seizoen voelt. Dat hoeft ook niet, uiteindelijk verandert het toch niet. Het heeft ook geen nut om er iets over te zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie