Liverpool-icoon Carragher vol vertrouwen, Neville legt uit waarom Real Madrid wint

Liverpool-icoon Carragher vol vertrouwen, Neville legt uit waarom Real Madrid wint

28-05-2022 17:36 Laatste update: 17:54
19

Jamie Carragher heeft er een rotsvast vertrouwen in dat 'zijn' Liverpool zaterdagavond de Champions League wint, maar Gary Neville verwacht dat de cup met de grote oren naar Real Madrid gaat. De voormalig verdedigers geven in gesprek met Sky Sports hun mening over de finale in Parijs.

Volgens Carragher is het geluk van de Spaanse grootmacht nu wel uitgewerkt. "Ik heb Real Madrid gezien in de Champions League dit seizoen en zij hebben vaker verloren dan Liverpool in een heel seizoen in alle competities. Real Madrid heeft een goed team, maar ze zijn niet zo goed als Manchester City en ik denk niet eens zo goed als Chelsea, hoewel ze beide teams hebben verslagen."

"Je kunt dat op de spirit van het team gooien, maar ze hadden veel geluk in die wedstrijden", vervolgt de voormalig Liverpool-verdediger. "Als je elk duel in de slotminuten wint na een achterstand... Als je echt zo goed ben dan kom je niet zo vaak in die positie. Manchester City had ze moeten inmaken en tegen Chelsea kwamen ze ook 3-0 achter. Ik denk gewoon dat Liverpool in een enkel duel zal winnen. Daar ben ik van overtuigd."

Neville ziet het anders dan zijn collega-analist. "Ik denk niet dat Liverpool de Champions League zal winnen", zegt de oud-speler van Manchester United. "Ik heb goed nagedacht over waarom Real Madrid steeds terugkomt en zijn wedstrijden wint. En dan kijk ik naar het middenveld van Real Madrid met Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric, plus de invallers Federico Valverde en Eduardo Camavinga... Die spelers nemen hun ploeg vanaf de eerste tot de laatste minuut bij de hand."

"Het middenveld van Liverpool is juist hun zwakke punt", meent Neville. "Daarom zal het middenveld van Real - die vijf samen - ze de Champions League bezorgen." De aftrap in het Stade de France is om 21.00 uur.