'Tegenvaller voor Tagliafico: Barcelona bereikt akkoord met Spaanse back'

'Tegenvaller voor Tagliafico: Barcelona bereikt akkoord met Spaanse back'

28-05-2022 18:55
60

Slecht nieuws voor Nicolás Tagliafico: de linksback van Ajax zag in januari een overstap naar FC Barcelona in het water vallen en die lijkt er nu ook niet meer te komen. De Catalanen hebben een akkoord bereikt met Marcos Alonso, meldt Fabrizio Romano.

De 31-jarige Spanjaard mag deze zomer vertrekken bij Chelsea en wil naar La Liga. Alleen de clubs moeten nu nog een akkoord bereiken. Barça is niet van plan om flink de buidel te trekken, aangezien Alonso volgend jaar uit zijn contract loopt in Londen.

Alonso moet in Camp Nou de stand-in worden van Jordi Alba. Hij speelde dit seizoen 28 Premier League-duels, waarvan 25 als basisspeler. Ben Chilwell is normaal gesproken de eerste keus bij Chelsea, maar hij stond lange tijd aan de kant met een blessure.

Een transfer van Alonso zou een einde maken aan de interesse van Barcelona in Tagliafico. De nummer twee van Spanje wilde de Argentijn in januari hebben, maar Ajax vond het voorstel te laag. De laatste maanden leek de interesse al wat bekoeld. In Spaanse media gingen tal van namen rond, maar de keuze lijkt dus gevallen op Alonso.