Excelsior werkt in zwembad toe naar allesbepalende wedstrijd: Wel een keer leuk

Excelsior werkt in zwembad toe naar allesbepalende wedstrijd: "Wel een keer leuk"

28 May - 21:54 Laatste update: 21:58
19

Excelsior gaat zondag met ADO Den Haag vechten om het laatste Eredivisie-ticket voor komend seizoen. Trainer Marinus Dijkhuizen heeft zijn selectie verrast en de Kralingers hebben zichzelf in het zwembad voorbereid op de allesbeslissende wedstrijd.

Middenvelder Mats Wieffer kon er wel om lachen. "Was op zich een keer wat anders… Ik weet niet of het goed is voor je benen, maar ik vond het wel een keer leuk, wat anders dan voetbal", laat hij weten aan ESPN. Dijkhuizen vindt het experiment ook wel geslaagd. "Mijn aanvoerder (Redouan El Yaakoubi, red.) had het hele seizoen al gevraagd: trainer, wanneer gaan we nou een keer zwemmen? Dus die had ik nog in mijn achterzak zitten", lacht hij. "Dan komt soms ook het kleine kind naar boven, dat vonden ze heerlijk."

De sfeer bij Excelsior is ontspannen, ook al staat de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de deur. Na de late 1-1 in Rotterdam moeten Dijkhuizen en zijn spelers op bezoek bij ADO de klus zien te klaren. "De vorige keer tegen Roda speelden we ook eerst gelijk en toen wonnen we daar, 0-2. In uitwedstrijden zijn we überhaupt vaak goed, dus ik zie eigenlijk geen problemen."

Excelsior schakelde in de eerste ronde Roda uit na verlenging en dirigeerde Heracles Almelo richting Keuken Kampioen Divisie. ADO ontdeed zich van NAC Breda en FC Eindhoven. Beide clubs trappen zondag om 18.00 uur af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s