Liverpool-fan deelt ooggetuigenverslag na twee chaotische uren buiten stadion

Liverpool-fan deelt ooggetuigenverslag na twee chaotische uren buiten stadion

28 mei - 22:22 Laatste update: 22:37
28

De Champions League-finale is in volle gang, maar is overschaduwd door alle onrust rondom het stadion. De fans met kaartjes kwamen in het gedrang terecht, mede doordat een aantal supporters zonder ticket het Stade de France wilden bestormen: één Liverpool-fan deelt zijn ooggetuigenverslag met BeIN Sports.

De man meldde zich ongeveer twee uur voor aanvang – dat zou oorspronkelijk 21.00 uur zijn, maar werd uiteindelijk 21.36 uur – in Saint-Denis. "Maar we kwamen in een massive queue terecht, zonder dat we informatie kregen. Het werd duwen en trekken, we moesten naar een ander gedeelte van het terrein, ook al was dit het gedeelte waar onze ingang is."

In de mensenmassa ontstond al snel paniek. "Er zaten kinderen en ouderen tussen, het werd erg krap. Ik spreek Frans, dus ik vroeg de politie om informatie. Zij deden ook hun werk, maar ze konden ons ook niet helpen." Uiteindelijk heeft de fan anderhalf tot twee uur in de drukte gestaan. "Alle hekken waren dicht, maar iedereen probeerde voor de juiste poort te wachten. En nog steeds heeft niemand een idee wat er aan de hand is. Ik heb nog traangas in mijn ogen gekregen, omdat anderen om me heen aan het rennen waren."

De bewuste fan is er uiteindelijk in geslaagd om het Stade de France in te komen, terwijl meerdere fans met een kaartje af waren gehaakt. "It's just mental. En iedereen om me heen was zo rustig en beleefd, keurige mensen die proberen naar een voetbalwedstrijd te gaan waar ze een kaartje voor hebben. En dan worden ze als idioten behandeld. En als we nou informatie kregen… Ik kreeg gelukkig te horen dat de wedstrijd uit werd gesteld, maar het was totaal niet duidelijkheid welke poorten wel of niet open waren. It's just bonkers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie