Spelersrapporten: Courtois de grote man bij Real, magere voldoende Van Dijk

Spelersrapporten: Courtois de grote man bij Real, magere voldoende Van Dijk

28-05-2022 23:44
92

Real Madrid heeft voor de veertiende keer in zijn historie de Champions League gewonnen. Vinícius Junior was de matchwinner in de finale tegen Liverpool, maar de echte uitblinker stond onder de lat. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit.

Liverpool
Alisson Becker – 6: Alisson zag zijn collega aan de andere kant uitgroeien tot de uitblinker, maar dat zat er voor hem niet in. De Braziliaan was bij de afgekeurde goal al onrustig en liet zich na rust verrassen door landgenoot Vinícius.

Trent Alexander-Arnold – 5: Alexander-Arnold zijn kwaliteiten liggen aan de bal, maar hij deed het aanvankelijk verdienstelijk tegen Vinícius. Na een klein uur dook zijn directe tegenstander echter bij de tweede paal op. De Engelsman stond te slapen.

Ibrahima Konaté – 6,5: Konaté kreeg de voorkeur boven Joël Matip om het gevaar van Vinícius in te dammen en hij zette de toon met een goede ingreep. Het ging soms met wat kunst- en vliegwerk, maar de Fransman deed het naar behoren.

Virgil van Dijk – 6: De Nederlander viel lange tijd nauwelijks op en dat is voor Liverpool een goede zaak. Van Dijk was echter wel even Benzema kwijt voorafgaand aan de afgekeurde goal. Bij de 0-1 was zijn rol beperkt, maar de Liverpool-defensie was onder zijn leiding geen onneembaar fort.

Andrew Robertson – 5: Met de net zo onvermoeibare Valverde tegenover zich, wist Robertson een stuk minder vaak op te duiken op de vijandelijke helft. De Schot legde het af.

Jordan Henderson – 6,5: Liverpool was aanvankelijk de baas op het middenveld. Daarin verzette Henderson het nodige nuttige werk.

Fabinho – 6,5: Fabinho trekt doorgaans niet de aandacht bij Liverpool, maar ook spelers als de Braziliaan heb je nodig. Spectaculair is het zelden, maar bijna al zijn passes kwamen aan.

Thiago Alcántara – 6,5: Voor de aftrap waren er even zorgen over zijn fitheid, maar Thiago kon gewoon starten. De Spaanse spelmaker deed het aardig, maar de geniale ingevingen bleven een beetje uit.

Mohamed Salah – 7: Salah was de meest dreigende Liverpool-speler, maar hij had één groot probleem: Courtois. De Egyptenaar was gebrand op revanche, maar dat kwam er niet.

Sadio Mané – 6,5: Als valse spits is hij dit seizoen weer zeer belangrijk voor Liverpool. Mané blijft bijzonder handig aan de bal en bezorgde Militão de nodige kopzorgen, maar een beslissende actie bleef uit.

Luis Díaz – 5: De Colombiaan is een openbaring sinds hij overkwam van FC Porto, maar op het allerhoogste podium kon hij het verschil niet maken. Díaz kwam zijn tegenstanders niet voorbij.

Invallers
Diogo Jota – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Naby Keïta – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Roberto Firmino – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Real Madrid
Thibaut Courtois – 9: Wát een optreden van de Belg. Hij was al snel belangrijk met enkele fraaie reddingen, waarmee hij Real Madrid in de wedstrijd hield. Dat bijzonder hoge niveau hield hij vast. Courtouis was fantastisch.

Dani Carvajal – 6,5: Hij was Díaz in de duels vaak de baas en deed daarmee wat er van hem gevraagd werd. Het is soms wat onrustig, maar we weten niet beter van Carvajal.

Éder Militão – 7: Militão kan puike acties afwisselen met onbegrijpelijke missers, maar in Parijs was -gelukkig voor hem - vooral sprake van dat eerste. Hij won vrijwel al zijn duels.

David Alaba – 7: Alaba moest verdedigend bij de les zijn tegenover de Liverpool-sterren, maar hield zich staande. Zijn pass op Benzema voor de afgekeurde goal, was ook nog eens bijzonder fraai.

Ferland Mendy – 6,5: Natuurlijk zal Salah altijd kansen krijgen, maar Mendy speelde zeer geconcentreerd. De Franse linksback deed het gewoon goed tegenover de Liverpool-ster.

Luka Modric – 6,5: Liverpool wist de passlijn naar de ervaren Kroaat aanvankelijk goed af te schermen, maar de slimme Modric wist toch een paar keer ruimte voor zichzelf te creëren. Het blijft smullen als hij aan de bal is.

Casemiro – 7,5: Heel gepolijst is het allemaal niet, maar Casemiro knapte weer veel vuil werk op voor de Spaanse grootmacht. Je mist hem pas als hij er niet is.

Toni Kroos – 6,5: Een weinig opvallend optreden van Kroos, maar zo nu en dan verraad hij nog altijd zijn klasse.

Federico Valverde – 7: Hij was de grootste verrassing in de opstelling van Real en bewees het gelijk van trainer Carlo Ancelotti. De Uruguayaan had met een strakke assist zijn aandeel in het succes.

Karim Benzema – 7: Benzema ontsnapte uit de rug van Van Dijk en werkte in twee instanties binnen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Na dit toernooi vaak doorslaggevend te zijn geweest, kwam de beloning alsnog dankzij Vinícius.

Vinícius Júnior – 7: Wat een seizoen is het toch voor Vinícius. De Braziliaan kon lange tijd zijn stempel niet drukken op het Spaanse aanvalsspel, maar plots was hij daar.

Invallers
Eduardo Camavinga: Speelde te kort voor een beoordeling.

Dani Ceballos – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Rodrygo – x: Speelde te kort voor een beoordeling.