Courtois haalt zijn gram op Engelse fans: 'Ik krijg niet genoeg respect'

Courtois haalt zijn gram op Engelse fans: 'Ik krijg niet genoeg respect'

29 mei - 00:05
94

Thibaut Courtois is dolblij met zijn heldenrol in de Champions League-finale tegen Liverpool. De doelman maakte met enkele prachtige reddingen het verschil voor Real Madrid, dat voor de veertiende keer in de historie de cup met de grote oren won.

"Ik zei tijdens de persconferentie al: als Real Madrid een finale speelt, dan winnen ze. Ik sta aan de goede kant van de geschiedenis. Ik zag veel tweets over mij, dat ik vernederd zou worden. Maar het was andersom, denk ik", moet Courtois van het hart, geciteerd door BT Sport. "Vandaag (zaterdag, red.) moest ik een finale winnen voor mijn carrière en al mijn harde werk. En ook om wat respect te verdienen, want dat krijg ik eigenlijk niet genoeg. Vooral niet in Engeland. Zelfs na een geweldig seizoen, zeiden ze dat ik niet goed genoeg was."

Daarmee doelt Courtois op zijn periode bij Chelsea. De Belg kan zijn geluk niet op na de zege in de finale. "We hebben de beste clubs ter wereld verslagen. Manchester City en Liverpool waren ongelooflijk dit seizoen. Liverpool was vandaag ook erg sterk, maar ik speelde een geweldige wedstrijd. Dat maakte het verschil, want we kregen één kans en we scoorden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie