Dessers beloont basisdebuut in nationale ploeg van Nigeria met doelpunt

Dessers beloont basisdebuut in nationale ploeg van Nigeria met doelpunt

29 May - 10:07 Laatste update: 10:50
30

Cyriel Dessers mag terugkijken op een prima basisdebuut bij het nationale elftal van Nigeria. De spits van Feyenoord wist in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) te scoren in een oefenduel met Mexico

Dessers zat in 2020 voor het laatst bij de selectie van de nationale ploeg van Nigeria en kon toen rekenen op enkele invalbeurten. De spits van Feyenoord mocht eindelijk zijn basisdebuut maken tegen Mexico en vormde het spitsenduo met Terem Moffi (FC Lorient). Terwijl Europese landen zich opmaken voor de Nations League, staat voor Dessers de Afrika Cup voor de deur. Nigeria speelt op 9 juni en 13 juni de kwalificatiewedstrijden tegen Sierra Leone en Sint-Mauritius en speelt daarvoor nog oefenduels. De Nigerianen vonden in Mexico een waardige tegenstander.

Santiago Giménez opende de score voor Mexico na een gelukje, maar Nigeria kwam terug in de tweede helft dankzij Dessers. De Feyenoord-spits kopte de bal richting doel en doelman Rodolfo Cota ging de fout in, waardoor de eerste treffer in dienst van Nigeria een feit was voor Dessers. Het was niet genoeg voor de zege, aangezien een eigen doelpunt van William Troost-Ekong de eindstand op 2-1 bepaalde in het voordeel van Mexico. Dessers verliet het veld tien minuten voor tijd; aan de kant van Mexico kwamen Erick Gutiérrez en Edson Álvarez nog binnen de lijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s