Henry wijst Salah terecht: 'Je moet niet praten voor een finale'

Henry wijst Salah terecht: 'Je moet niet praten voor een finale'

29 May - 11:46
37

Thierry Henry wijst Mohamed Salah terecht na de verloren Champions League-finale van Liverpool tegen Real Madrid. De Egyptische sterspeler van The Reds benadrukte voor de wedstrijd in het Stade de France dat hij revanche wilde nemen op de Spaanse topclub.

Real Madrid en Liverpool stonden in 2018 ook al tegenover elkaar in de eindstrijd. Toen viel Salah al snel uit na een duel met Sergio Ramos, waarna de Koninklijke aan het langste eind trok. Salah wilde dat maar wat graag rechtzetten, zo liet hij weten. Het liep echter anders: Real was andermaal te sterk voor de Premier League-topclub.

"Ik zeg altijd dat je niet moet praten voor een finale", reageert Henry op de uitspraken van Salah, geciteerd door The Liverpool Echo. "Versla Real Madrid, praat daarna en zeg: dit was revanche. Maar wanneer je dat al voor de finale doet, moet je wel winnen."

De voormalig topspits van Arsenal en FC Barcelona zag dat Real bijzonder effectief was. "Het is al zo vaak gezegd, alles draait om de bal tegen het net te krijgen. Real had één schot op doel en ze scoren. Liverpool had veel kansen, maar zij hadden te maken met Thibaut Courtois. Ik zei tijdens de halve finale al dat mensen hem niet de eer geven die hij verdient. Hij is één van de beste keepers ter wereld en beter dan Ederson. Dat heeft hij bewezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s