Clasie onthult: 'Ik heb de bondscoach gebeld, zou eigenlijk bij Oranje zitten'

Clasie onthult: 'Ik heb de bondscoach gebeld, zou eigenlijk bij Oranje zitten'

29-05-2022 17:35
47

Jordy Clasie zou eigenlijk tot de Oranje-selectie behoren, maar de middenvelder van AZ heeft zelf besloten om te bedanken voor de eer. Clasie kampt al maanden met knieklachten en wil nu de tijd nemen om te herstellen.

Clasie zat wel in de voorselectie, maar zijn naam stond niet in de uiteindelijke spelerslijst van Oranje. Na afloop van AZ-Vitesse (6-1) krijgt de international de vraag of hij baalt. "Dat doe je natuurlijk altijd als je er niet bij zit, maar ik heb de bondscoach afgelopen woensdag zelf gebeld", onthult Clasie bij ESPN. "Ik heb toen medegedeeld dat ik al twee maanden problemen met mijn knie heb."

"Het is voor mij nu belangrijk om deze keuze te maken, om voor mezelf en mijn eigen lichaam te kiezen. Ik vind het zuur en jammer om er niet bij te zijn, maar ik denk dat dit de juiste keuze voor mezelf is", gaat Clasie verder. De geboren Haarlemmer zou zich zonder zijn blessure wel mogen melden bij Oranje. "Ja, ik zou erbij zitten."

Maandag zal de knie van Clasie geïnjecteerd worden. De hoop is dat het daarna beter gaat. "Ik heb nu last na wedstrijden, trainingen, als ik op de bank lig en als ik autorijd. Het is niet lekker, dus laten we hopen dat ik weer fit de voorbereiding in kan gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie