Roemrucht Nottingham Forest dankzij eigen goal na 23 jaar terug op hoogste niveau

Roemrucht Nottingham Forest dankzij eigen goal na 23 jaar terug op hoogste niveau

29-05-2022 19:23
74

Het roemruchte Nottingham Forest is na 23 jaar terug in de Premier League. De tweevoudig Europa Cup I-winnaar heeft zondag op Wembley de lucratieve Championship play-offs gewonnen van Huddersfield Town, door een ongelukkige eigen goal van Levi Colwill. 

De nummers drie en vier van het Championship rekenden in de halve finale van de play-offs af met respectievelijk Luton Town en Sheffield United. In de finale had Nottingham meer aanvallende intenties dan Huddersfield, dat aantrad zonder Carel Eiting. Heel veel kansen leverde dat niet op, maar op slag van rust werd de wedstrijd alsnog opengebroken. James Garner draaide de bal het strafschopgebied in en Colwill schoot hem ongelukkigerwijs in de eigen bovenhoek: 0-1.

In de tweede helft waren het juist The Terriers die aan de poort rammelden, maar ook dit offensief leidde niet tot heel veel kansen. Huddersfield Town kon zich nog beroepen op een aantal discutabele momenten in de zestien meter, maar arbiter Jon Moss en de VAR oordeelden steeds in hun nadeel. Forest-keeper Brice Samba raakte in de slotfase geblesseerd, verbeet de pijn, maar stond alsnog zijn plekje af. Ook met vervanger Ethan Horvath in de goal hielden The Garibaldi stand.

Het betekent dat Nottingham na 23 magere jaren weer tot de elite van het Britse profvoetbal behoort. Onder manager Brian Clough behoorde de club eind jaren zeventig, begin jaren tachtig tot de beste van Europa, met twee Europa Cup-zeges op rij. Na de degradatie in 1999 zakte men echter ver weg, maar nu lonken de Premier League-miljoenen weer.