'De bondscoach belde me en zei dat ik mijn kans zou krijgen, dat is top'

'De bondscoach belde me en zei dat ik mijn kans zou krijgen, dat is top'

29-05-2022 21:11
27

Bruno Martins Indi heeft zijn oproep voor het Nederlands elftal goed gevierd. De verdediger van AZ is na bijna vijf jaar weer terug bij Oranje, maar heeft naar eigen zeggen altijd geloofd in een comeback.

Deze week werd bekend dat Martins Indi zich weer in Zeist mag gaan melden. Na afloop van AZ-Vitesse (6-1) vertelt de stopper over zijn oproep. "Voor mij is het goed. Ik ben hartstikke blij en ik dank AZ ook voor het platform dat ze me geven om mezelf te laten zien", vertelt Martins Indi bij ESPN. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat ik een potentieel international ben. De bondscoach belde me en zei dat ik mijn kans zou krijgen. Dat is top."

Martins Indi viel niet stil toen bondscoach Louis van Gaal hem het goede nieuws vertelde. "Ik wist wel wat ik moest zeggen: dankjewel. Ik heb nog geen vakantie geboekt, dus dat komt goed uit. Of ik het aan zag komen? Op basis van mijn prestaties geloofde ik wel altijd dat ik in aanmerking zou kunnen komen. Ik heb altijd geloof erin gehouden, dus dat is mooi."

Na het telefoontje van de bondscoach heeft Martins Indi zichzelf even verwend. "Ik was hartstikke blij, ik heb het ook goed gevierd. Ik ben ergens wat gaan drinken, dat ging wel goed", besluit hij lachend.