Excelsior-held zielsgelukkig: 'Ik dook nog bijna over de bal heen, niet normaal'

Excelsior-held zielsgelukkig: 'Ik dook nog bijna over de bal heen, niet normaal'

29-05-2022 22:14
19

Excelsior-held Stijn van Gassel kan zijn geluk niet op na de promotie naar de Eredivisie. De doelman stopte twee strafschoppen, waardoor zijn ploeg volgend seizoen weer op het hoogste niveau van Nederland actief is.

Na de bizarre wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior ging ESPN langs in de kleedkamer van de Rotterdammers. Daar werd Van Gassel voor de camera getrokken. "Bij die laatste penalty duik ik er ook nog bijna overheen. Niet normaal", lacht de keeper.

Van Gassel had wel wat penaltyhuiswerk gedaan, maar moest in de strafschoppenreeks toch voornamelijk vertrouwen op zijn intuïtie. "We hadden wel wat besproken, maar ze waren allemaal al gewisseld. Uiteindelijk moest ik het op gevoel doen en gelukkig werd ik daardoor niet in de steek gelaten. Het is lekker dat ik hem op het einde nog kon pakken. Het was lang wachten en ik dook niet altijd in de goede hoek. Niet normaal, ongelofelijk: wie had dit verwacht?"

Excelsior stond op een gegeven moment met 3-0 achter, maar toch toonden de bezoekers veerkracht. "We zeiden in de rust al: we hebben RKC-Go Ahead ook al een keer meegemaakt", zegt Van Gassel. "Het kan álle kanten op."