'Frank Arnesen heeft me net een berichtje gestuurd dat hij trots is'

'Frank Arnesen heeft me net een berichtje gestuurd dat hij trots is'

30-05-2022 10:00
33

Tim van Duijn

Met nog een eenjarig contract op zak keert Marouan Azarkan aankomende zomer terug bij Feyenoord. Wat de toekomst brengt, is voor hem op dit moment nog niet duidelijk. 

Met dertien goals en elf assists heeft Azarkan zijn stempel weten te drukken bij Excelsior. Binnenkort meldt hij zich weer bij Feyenoord. "Zoals het er nu uitziet wel, ja. Frank Arnesen (technisch directeur Feyenoord, red.) heeft me net een berichtje gestuurd dat hij trots is. Het plan voor volgend seizoen weet ik nog niet. Ik heb ook tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij tot na de play-offs niet hoefde te bellen. Ik zal hem een dezer dagen wel spreken en dan hoor ik wel wat het plan is."

Wat vaststaat is dat voor Azarkan spannende maanden aanbreken. "Dit wordt mijn laatste contractjaar. Ik denk niet dat ik weer zomaar verhuurd kan worden, dan zal misschien eerst mijn contract verlengd moeten worden. Wat de trainer (Arne Slot, red.) van een buitenspeler van Feyenoord vraagt, is waar ik veel aan heb gewerkt bij Excelsior. Omschakelen was nooit echt mijn sterkste punt, maar als je in De Kuip wil spelen zul je dat ook moeten doen. Ik heb daar hard aan gewerkt."

Voor Thijs Dallinga staan de clubs in de rij. Met 32 goals heeft hij vriend en vijand verrast. Gaat hij met Excelsior de Eredivisie in? "Dat is voor nu wel het plan, want ik heb gewoon nog een contract bij Excelsior. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen interesse is, maar daar staat mijn hoofd nu absoluut niet naar. Ik ga nu feestvieren en de komende periode kijken we daar rustig naar."