Voetbal International: Ajax én Manchester United bezig met Timber

Voetbal International: Ajax én Manchester United bezig met Timber

30-05-2022 09:38 Laatste update: 09:47
149

Ajax doet verwoede pogingen om Jurriën Timber uit de handen van onder meer Manchester United en Erik ten Hag te houden. De verdediger, die de clubs voor het uitkiezen heeft, kan bijtekenen in Amsterdam, meldt Voetbal International.

Klaas Jan Huntelaar en Gerry Hamstra gaan deze week namens de Ajax-directie in gesprek met het management van Timber, aldus VI. De inzet: een nieuw, opgewaardeerd contract. De twintigjarige verdediger ligt nog twee jaar vast in de Johan Cruijff Arena.

Ajax is al langere tijd - vooralsnog tevergeefs - bezig om het contract van Timber open te breken. De Amsterdamse club moet een 'Ryan Gravenberch-scenario' vrezen als de Oranje-international niet overstag gaat. Als hij in 2023 zijn laatste contractjaar ingaat, loopt Ajax bij een eventuele verkoop de hoofdprijs mis.

'Timber heeft daardoor drie opties momenteel: bijtekenen bij Ajax, zonder nieuw contract in Amsterdam blijven, of deze zomer vertrekken', schrijft VI.

Vanuit de Europese top is er veel belangstelling in de verdediger, die Manchester United tot de geïnteresseerde clubs kan rekenen. Ten Hag wil hem graag meenemen. De Telegraaf onthulde maandagochtend al dat het management van Timber vorige week een bezoek bracht aan het internationale kantoor van Man United in Londen.