Van Gaal verklaart passeren Wijnaldum: 'Je moet leveren als je hier bent'

Van Gaal verklaart passeren Wijnaldum: 'Je moet leveren als je hier bent'

30-05-2022 16:15
139

De deur richting het Nederlands elftal is allesbehalve gesloten voor Georginio Wijnaldum. Omdat de middenvelder niet speelt bij Paris Saint-Germain en los daarvan niet in beste vorm verkeert, ontbreekt hij in de selectie van bondscoach Louis van Gaal, die tekst en uitleg geeft.

Wijnaldum was onder Van Gaal altijd onomstreden, maar maakt nu pas op de plaats. De bondscoach heeft daar zo zijn redenen voor. "Georginio heeft niet geleverd. Ik lees in de media: hij heeft minder minuten gemaakt. Maar ik heb al in de vorige persconferenties gezegd dat ik niet aan dat principe vasthoud", verklaart Van Gaal op de persconferentie.

Wedden

Meer odds

"Dat heeft er niets mee te maken. Het Nederlands elftal heeft spelers te leen van de clubs. Ik kan de vorm van de spelers niet beïnvloeden. In de kwalificatieronde heb ik Wijnaldum drie keer gewisseld, één keer speelde hij niet. Ik vind dat je moet leveren als je hier bent, dit is geen revalidatiecentrum of wat dan ook", zegt Van Gaal.

De deur is dus niet dicht. "Als Wijnaldum zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer spelen bij mij. Ik ben een liefhebber van hem." Na het vissen van een verslaggever reageert Van Gaal: "Het gaat er niet om dat ik jou vertel wat er allemaal loos is aan een speler. Dat vind ik niet gepast."