Van Gaal legt uit waarom hij Janssen bij het Nederlands elftal heeft gehaald

Van Gaal legt uit waarom hij Janssen bij het Nederlands elftal heeft gehaald

30-05-2022 16:33 Laatste update: 03-06-2022 15:20
120

Bondscoach Louis van Gaal heeft het selecteren van Vincent Janssen toegelicht. Na een tip van assistent-trainer Danny Blind kwam de spits van Monterrey CF bij hem op de radar. Opvallend, omdat Janssen drie keer scoorde in 27 wedstrijden.

Janssen speelde zijn laatste interland op 10 oktober 2017 en verdween na zijn transfer naar Monterrey uit beeld. Dat Van Gaal hem selecteert, is dus verrassend. "Hij kwam bij mij op de radar door Danny Blind, die heeft hem eerder geselecteerd", zegt Van Gaal op de persconferentie.

"Toen maakte Vincent veel goals. Danny is hem gaan volgen, zoals we bij veertig tot vijftig spelers doen. We hebben een schaduwlijst en daar stond Vincent op. Malen was geblesseerd, dus ik had een plek vrij voor een nieuwe spits. Ik ben ook zelf gaan kijken en toen scoorde Vincent toevallig twee of drie duels achter elkaar. Of hij het gaat worden, weet ik niet. Iedere keer moet je afwachten of ze bij Oranje leveren."

Janssen mist de eerste Nations League-wedstrijd tegen België vanwege een bruiloft. Van Gaal hoopt dat hij van zijn huwelijksnacht gaat genieten. "Ik vind dat hij mag trouwen, ik vind ook dat hij de bruidsnacht goed moet doorbrengen met zijn lieve vrouwtje. Daar mag hij van uitrusten en dan komt hij op 7 juni. Ik ben een heel normaal iemand die ook de menselijke kantjes waardeert."

Van Dijk
Virgil van Dijk neemt na de wedstrijd tegen België juist afscheid. Hij krijgt vrijaf vanwege het slopende seizoen. "Van Dijk moest zich melden, want anders zou hij de evaluatie van Duitsland niet meemaken. Dat vond ik zó belangrijk, omdat we eigenlijk verkeerd druk hebben gezet. Hij is daar de generaal van. Hij kan ook tegen België spelen, daarna moet hij weer de evaluatie en medische checks afwachten. Daarna mag Virgil op vakantie."