'Na vijf aankopen nu een verkoop voor FC Utrecht, dat één miljoen incasseert'

'Na vijf aankopen nu een verkoop voor FC Utrecht, dat één miljoen incasseert'

30-05-2022 20:30
46

Maarten Paes vertrekt definitief bij FC Utrecht. De doelman werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan het Amerikaanse FC Dallas, dat de optie in zijn contract gaan lichten.

Volgens De Telegraaf is er bij de verhuur afgelopen winter een optie in het contract opgenomen, die in werking zou treden bij een vastgesteld aantal wedstrijden. Paes is die grens inmiddels gepasseerd, wat betekent dat Dallas hem definitief inlijft. Utrecht ontvangt met de verkoop van de sluitpost één miljoen euro. In de Domstad had Paes nog een contract tot de zomer van 2023.

In de Major Soccer League heeft de keeper inmiddels twaalf wedstrijden op zijn naam staan. In gesprek met VoetbalPrimeur liet Paes onlangs al doorschemeren graag in de Verenigde Staten te blijven. "Ik kan zeggen dat ik het heel erg naar mijn zin heb en me heel goed ontwikkel, dus voor mij is het zeker een optie om te blijven."

Utrecht is zeer actief op de transfermarkt. Eerder werden Luuk Brouwers, Nick Viergever, Joshua Rawlins, Taylor Booth en Calvin Raatsie al vastgelegd.