Van Gaal-telefoontje had impact: 'Kan moeilijk schreeuwen als hij me belt'

Van Gaal-telefoontje had impact: 'Kan moeilijk schreeuwen als hij me belt'

31-05-2022 15:10 Laatste update: 15:29
29

Jerdy Schouten heeft zijn vakantie moeten uitstellen. De Bologna-middenvelder werd overvallen door de uitnodiging van Louis van Gaal voor het Nederlands elftal, maar tijd om even rond te kijken heeft hij niet.

"Nee, want ik moet ook leveren", zegt hij tegenover ESPN. Van Gaal maakte op het persmoment bekend dat Schouten op de schaduwlijst stond, maar wegens een afzegging van Jordy Clasie bij de selectie zit. Schouten beseft dat hij deze interlandperiode moet gebruiken om zich in de kijker te spelen. "Ik ben hier niet voor de gezelligheid. Ik hoop ook dat ik minuten krijg."

De defensieve middenvelder kan zich het telefoongesprek met de bondscoach nog goed herinneren. "Ik zat in de auto, onderweg naar Nederland", vertelt hij. "Ik kreeg eerst een appje, toen heb ik mijn vriendin laten rijden." Schouten erkent dat hij het moeilijk vond om rustig te blijven na het nieuws van Van Gaal. "Ik kan moeilijk schreeuwen als hij me belt, maar daarna kwam er wel een schreeuw van blijdschap."

Pas in Zeist drong het tot hem door dat hij een streep door zijn geplande vakantie kon zetten. "Pas toen ik hem moest omboeken, dacht ik: oh ja, daar zou ik ook nog heen gaan. Ik heb een annuleringsverzekering afgesloten, gelukkig wel", lacht hij."