Maarten Martens enthousiast: 'Hij wordt niveau De Bruyne en Hazard, wereldtop'

Maarten Martens enthousiast: 'Hij wordt niveau De Bruyne en Hazard, wereldtop'

31-05-2022 18:27
22

Charles De Ketelaere kan terugkijken op een sterk seizoen bij Club Brugge en hij zou komende zomer een volgende stap kunnen zetten. Verschillende buitenlandse topclubs tonen interesse en Maarten Martens heeft alle vertrouwen in de 21-jarige Rode Duivel.

De voormalige jeugdtrainer van Club Brugge en huidig coach van Jong AZ ziet veel potentieel in De Ketelaere, die volgens hem de absolute top kan bereiken. "Van De Ketelaere heb ik het gevoel dat hij echt wereldtop wordt", spreekt Martens duidelijke taal in HUMO. "Hij heeft alles waar de moderne voetballer over moet beschikken."

Volgens Martens hoeft België zich dan ook niet al te veel zorgen te maken nu de Gouden Generatie op leeftijd geraakt. De Ketelaere kan in hun voetsporen treden. "De Ketelaere behoort tot de categorie van Eden Hazard en Kevin De Bruyne", klinkt het.

De aanvaller was dit seizoen goed voor achttien doelpunten en tien assists in 49 duels voor Club Brugge. Hij ligt nog tot medio 2024 vast bij de Belgische kampioen. Vrijdag neemt De Ketelaere het met de Rode Duivels op tegen Oranje.