'Ajax moet de zakken legen: Leipzig wil miljoenenbedrag zien voor Brobbey'

'Ajax moet de zakken legen: Leipzig wil miljoenenbedrag zien voor Brobbey'

31-05-2022 21:00 Laatste update: 22:26
205

Ajax zal diep in de buidel moeten tasten om een permanente overstap van Brian Brobbey te bewerkstelligen. Werkgever RB Leipzig wil vijftien miljoen euro zien voor de Nederlandse spits, die in 2021 naar Duitsland vertrok en in de winter van dit jaar terug werd verhuurd aan de Amsterdammers. 

BILD weet dinsdag te melden dat Leipzig tien miljoen euro te weinig vindt voor de verkoop van de twintigjarige spits. Bundesliga-expert en journalist Ronan Murphy doet daar een schepje bovenop en beweert dat de Duitse club vijftien miljoen euro wil zien voor de fysiek sterke goaltjesdief. Brobbey gaf zelf al aan graag in Amsterdam te blijven. 

Brobbey verliet in juli van vorig jaar de Amsterdamse club en stond er goed op bij Leipzig-trainer Julian Nagelsmann, die hem naar Duitsland haalde. De trainer maakte echter snel daarna zijn vertrek bekend. De opvolger van Nagelsmann, Jesse Marsch, was minder gecharmeerd van Brobbey. De Nederlander keerde in de winter van dit jaar terug in Amsterdam en was een aantal keer van grote waarde voor de landskampioen.