Van Basten wijst Ajax aan als verrassing van het jaar: 'Vond ik heel bijzonder'

Van Basten wijst Ajax aan als verrassing van het jaar: 'Vond ik heel bijzonder'

31 May - 21:38
85

Marco van Basten vindt de prestaties van Ajax in de groepsfase van de Champions League de verrassing van het seizoen. De Amsterdammers rolden Borussia Dortmund, Sporting Portugal en Besiktas op.

Van Basten zag vol bewondering hoe Ajax imponeerde in het miljardenbal. "Tegen Sporting met 1-5 winnen en tegen Dortmund thuis met 4-0 en uit 1-3. Zes overwinningen, dat vond ik heel bijzonder. Het was mooi voetbal. Ik dacht toen al: je moet maar kijken of dat ook vol te houden is. Dat bleek niet zo en dat is jammer", zegt de voormalig topspits bij Rondo op Ziggo Sport.

"Tot aan dat moment was iedereen bij elkaar en niemand geblesseerd. Toen kreeg je wat gedoe", vervolgt Van Basten. "Tot maart hebben ze het volgehouden. Toen kwam Benfica en was het over, ook in de competitie een beetje."

Jan van Halst sluit zich aan bij de ex-bondscoach. "De manier waarop was indrukwekkend. De hele eerste seizoenshelft van Ajax was fantastisch", stelt de voormalig middenvelder, die ook ingaat op de zwakkere tweede seizoenshelft. "Het begon buiten het veld met het vertrek van Overmars. Dat heeft niet direct te maken met de prestaties op het veld, maar wel indirect. Soms heb je pech als club dat zoiets gebeurt."

Ook Sébastien Haller steeg boven zichzelf uit, oordeelt Van Basten tot slot. De spits wordt in verband gebracht met Bayern München en Borussia Dortmund. "Dan zou ik er snel een strik omdoen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s