Messi wijst opvolger aan: 'Daar is geen twijfel over, hij was doorslaggevend'

Messi wijst opvolger aan: 'Daar is geen twijfel over, hij was doorslaggevend'

31 May - 21:57
26

Lionel Messi verwacht dat Karim Benzema zijn opvolger wordt. De Argentijnse ster ziet de aanvalsleider van Real Madrid als de gedoodverfde favoriet voor het winnen van de Ballon d'Or.

"Ik denk dat er geen twijfel over bestaat", zegt Messi tegen TyC Sports. "Het is duidelijk dat hij een spectaculair jaar heeft gehad met het winnen van de Champions League. Hij is doorslaggevend geweest in alle wedstrijden. Ik denk dat er geen twijfels zijn over dit jaar." Benzema werd de topscorer van de Champions League met vijftien goals. Naast het miljardenbal won hij met Real ook La Liga.

Messi kende zelf een moeizaam debuutseizoen bij Paris Saint-Germain, maar langzaam vindt hij zijn plek in Frankrijk. De 34-jarige aanvaller denkt nog niet aan stoppen en zet het WK 2026 als stip aan de horizon. "Of ik dat nog ga meemaken? Waarom niet. Ik heb al vaker een beslissing om te stoppen heroverwogen. Maar eerlijk gezegd denk ik wel over dat toernooi na."

Messi benadrukt dat niets zo snel verandert als de voetballerij. "Ik dacht ook dat ik nooit ergens anders dan Barcelona zou spelen en van het ene op andere moment was ik gedwongen om te vertrekken. Er kan vanalles gebeuren. Om 2026 als international te halen wordt lastig, maar ik sluit het zeker niet uit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s